Jaap Brunekreef 1988 - 2023

Een antiek meesterwerk

Jaap Brunekreef is één van de mensen die in 1988 het idee omarmen om werk te gaan maken van de herbouw van de Puurveense molen. Nadat er eerst een plaatselijk molencomité wordt gevormd, volgt al snel de oprichting van Stichting de Puurveense molen.  

Genieten van antiek…..
Jaap is eigenaar van antiekhandel en lijstenmakerij Brunekreef in Kootwijkerbroek en hij leeft en geniet zodoende van antiek. De molen is voor hem letterlijk en  figuurlijk een antiek meesterwerk waarvoor hij graag de handen uit de mouwen wil steken. En wanneer er in 1988 stemmen op gaan om werk te gaan maken van de herbouw van de Puurveense Molen is Jaap Brunekreef er als de kippen bij! Hij pakt samen met Ab Jansen, Bart Broekhuizen, Lammert Brons, Nico Hol & Henk Rozemond de handschoen op. 

Vanaf het prille begin is Jaap binnen het bestuur van de stichting De Puurveense molen actief geweest als algemeen bestuurslid en hij heeft in mei 2023 na maar liefst 35 jaar, samen met Ab Jansen en Jaap van Vliet, afscheid genomen van het bestuur van de molen.

Jaap Brunekreef