KOOTWIJKERBROEK – Om het project voor herbouw van de Puurveense Molen in Kootwijkerbroek aandacht te geven, verspreidt Stichting Puurveense Molen deze dagen huis-aan-huis in Kootwijkerbroek een speciaal ‘molenmagazine’, een tijdschrift met informatie en achtergrondverhalen over het molenproject.

Het tijdschrift wordt buiten het dorp ook verspreid onder bedrijven in de gemeente Barneveld. Daarnaast houdt de stichting zaterdag 26 juli een officieel startmoment op de locatie waar de molen moet komen, op de hoek Puurveenseweg/Walhuisweg, direct tegenover de plek waar de vroegere molen in 1964 afbrandde. ,,Hiermee willen we de aandacht vestigen op het project, met name omdat we qua budget nog een financieel gat te vullen hebben”, zegt Ab Jansen van de stichting.

Eerder meldde deze krant dat de provincie een subsidiebedrag van bijna een half miljoen euro heeft toegezegd, mits de molen er uiterlijk eind volgend jaar staat. Totale kosten voor het project worden echter geraamd op 920.000 euro, waardoor de stichting genoodzaakt is andere sponsoren te zoeken en veel te werken met vrijwilligers. Het college van burgemeester en wethouders is in principe akkoord met het plan, maar de officiële bestemmingsplanwijziging die de herbouw op deze plek mogelijk maakt moet nog volgen. Momenteel liggen de plannen nog ter inzage. Ondertussen is een molenmaker in Zwartebroek al wel gestart met de inventarisatie van het restauratiewerk aan de kap van de Puurveense Molen, zo meldde deze krant begin deze maand.